Str.Valea Ialomitei nr. 1A, Bl.C18A cu intrare prin spatele blocului
Telefon: 021.444.12.18 / 073.000.53.65

Microscop

In prezent, stomatologii de top la nivel mondial sunt de acord cu faptul ca tratamentul endodontic sub microscop a dus la maximizarea pe termen lung a beneficiilor pacientilor.

Microscopul este un mijloc de magnificatie care face din tratamentul de canal unul mai sigur, operatorul avand un grad mult sporit de vizibilitate (de pana la 25 de ori). De asemenea, microscopul foloseste sisteme de iluminare ce ajuta la perceperea vizuala de catre operator a canalului pe aproape intreaga sa lungime.

Asadar folosirea uneltelor de magnificatie scot manopera de tratament de canal din categoria manoperelor efectuate „in orb” bazate exclusiv pe proceduri tactile.

Cu ajutorul lui practicianul poate identifica canale suplimentare si poate indeparta instrumente fracturate pe canal, poate identifica eventuale fracture sau fisuri radiculare care compromit un tratament de canal.

Apexfinderul   reprezinta un aparat digital care conectat la instrumentele de canal indica precis varful radacinii. Medicul stie astfel cu exactitate pana unde trebuie sa efectueze tratamentul de canal (obturatia de canal), eliminand astfel aproape in totalitate riscul de tratamente de canal incomplete (scurte) sau in depasire.

Diga dentara reprezinta o modalitate de izolare si protectie a dintelui, astfel ea blocheaza restul cavitatii bucale facand imposibila intrarea salivei (puternic incarcata microbian) la nivelul canalelor radiculare. Astfel se reduce riscul aparitiei infectiilor periapicale secundare tratamentelor de canal.

Alt avantaj in utilizare digii dentare este faptul ca medicul este focusat strict pe dintele in cauza, atentia sa nefiind distrasa de formatiunile anatomice inconjuratoare.

Laserul  are aplicabilitate si in ceea ce priveste tratamentul de canal, facand din acest tratament unul foarte sigur si rapid in acelasi timp. Cu ajutorul laserului timpul tratamentului de canal este mult scurtat – extirparea nervului durand cateva secunde spre deosebire de modalitatea clasica unde se pierde mult mai mult timp.

De asemenea, prin laser se trateaza foarte rapid si sigur infectiile de la nivelul canalelor radiculare.

Motoarele rotative endodontice  sunt instrumente care sporesc viteza de lucru. Utilizand motorul endodontic, clinicianului ii este permis sa trateze canale foarte curbe, canale inguste intr-un timp record.
De asemenea, prin instrumentarul rotativ montat la motoarele endodontice, canalele sunt preparate intr-o maniera tridimensionala astfel incat viitoarea obturatie de canal sa fie cat mai bine adaptata canalului.

Obturatia (inchiderea) canalului dupa tratament se efectueaza  prin condesare vertical la cald cu gutaperca cu sisteme de obturare Sybron Endo ce asigura o inchidere ermetica a acestuia.

Afla mai multe despre noi

Ambientul clinicii Nobel Dental este realizat in culori calde, astfel incat ofera pacientilor, prin cromoterapie, melo si aromoterapie un mediu primitor, care sa-i se relaxeze, o conceptie Dental-Spa.

 “ LUCRURILE MARI NU SUNT FACUTE DIN IMPULS, CI DINTR-O SERIE DE LUCRURI MICI PUSE CAP LA CAP ”   Vincent van Gogh

Suna!