Str.Valea Ialomitei nr. 1A, Bl.C18A cu intrare prin spatele blocului
Telefon: 021.444.12.18 / 073.000.53.65

Endodontie

Zambet frumos

,,Toti oamenii zambesc in aceeasi limba.”

Tratamentul endodontic („scoaterea nervului”) este una dintre cele mai intalnite proceduri medicale dentare, care trateaza „interiorul dintelui” pentru eliminarea infectiilor si protejarea de infectii viitoare.

Intervenția endodontica poate face diferenta dintre salvarea si extractia dintelui.

Echipa ta de profesionisti

Infectiile pulpare apar, cel mai des, din cauza cariilor de mari dimensiuni, traumatismelor la nivelul danturii sau afectiunilor parodontale.

 

La Nobel Dental Clinic, terapia prin culoare, muzica si arome speciale este un concept pe care doar noi il aplicam cu mare drag si succes pentru un “tratament fara durere”.

Apexfinderul   reprezinta un aparat digital care conectat la instrumentele de canal indica precis varful radacinii. Medicul stie astfel cu exactitate pana unde trebuie sa efectueze tratamentul de canal (obturatia de canal), eliminand astfel aproape in totalitate riscul de tratamente de canal incomplete (scurte) sau in depasire.

Diga dentara reprezinta o modalitate de izolare si protectie a dintelui, astfel ea blocheaza restul cavitatii bucale facand imposibila intrarea salivei (puternic incarcata microbian) la nivelul canalelor radiculare. Astfel se reduce riscul aparitiei infectiilor periapicale secundare tratamentelor de canal.

Alt avantaj in utilizare digii dentare este faptul ca medicul este focusat strict pe dintele in cauza, atentia sa nefiind distrasa de formatiunile anatomice inconjuratoare.

Laserul  are aplicabilitate si in ceea ce priveste tratamentul de canal, facand din acest tratament unul foarte sigur si rapid in acelasi timp. Cu ajutorul laserului timpul tratamentului de canal este mult scurtat – extirparea nervului durand cateva secunde spre deosebire de modalitatea clasica unde se pierde mult mai mult timp.

De asemenea, prin laser se trateaza foarte rapid si sigur infectiile de la nivelul canalelor radiculare.

Motoarele rotative endodontice  sunt instrumente care sporesc viteza de lucru. Utilizand motorul endodontic, clinicianului ii este permis sa trateze canale foarte curbe, canale inguste intr-un timp record.
De asemenea, prin instrumentarul rotativ montat la motoarele endodontice, canalele sunt preparate intr-o maniera tridimensionala astfel incat viitoarea obturatie de canal sa fie cat mai bine adaptata canalului.

Obturatia (inchiderea) canalului dupa tratament se efectueaza  prin condesare vertical la cald cu gutaperca cu sisteme de obturare Sybron Endo ce asigura o inchidere ermetica a acestuia.

Afla mai multe despre noi

Ambientul clinicii Nobel Dental este realizat in culori calde, astfel incat ofera pacientilor, prin cromoterapie, melo si aromoterapie un mediu primitor, care sa-i se relaxeze, o conceptie Dental-Spa.

 “ LUCRURILE MARI NU SUNT FACUTE DIN IMPULS, CI DINTR-O SERIE DE LUCRURI MICI PUSE CAP LA CAP ”   Vincent van Gogh

Suna!