Implantologie

Implantologia dentara este solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa, indiferent de motivul pierderii acestora. Un implant dentar are o durata de la 10-15 ani pana la o viata intreaga in functie de starea generala de sanatate a pacientului si a modului de ingrijire a acestuia.

Un implant dentar este o componenta chirurgicala care se incorporeaza in osul mandibulei sau al maxilarului, in locul dintelui lipsa, pentru a sustine o parte protetica dentara.

Se comporta ca si dintii naturali si permite astfel o masticatie adecvata si un aspect normal sau chiar mai placut decat al dintilor naturali.

Parodontologie

Parodontologia este una dintre cele mai frecvente afectiuni dentare. Gingiile se inflameaza ca raspuns al organismului la microbi. Sangerarile gingivale duc la apariţia bolilor gingivale care, netratate la timp, evolueaza in profunzime si duc la afectiuni parodontale ce favorizeaza crearea infectiilor, inflamatiilor si in final pierderea dintilor.

Majoritatea pacientilor nu trateaza aceasta boala deoarece gingivita nu se manifestă simptomatic prin durere, asadar pacientii lasa loc aparitiei parodontopatiilor.

Evoluţia bolilor parodontale pot trece neobservate luni sau chiar ani.

Estetica Dentara

Pentru ca aspectul zambetului nostru este foarte important, trebuie sa apelam la specialisti ca sa il intretinem si sa il infrumusetam.

Albirea dentara facuta de medicii stomatolgi nu se compara cu albirea pe care incercam sa o facem singuri, acasa.

Un zambet mai stralucitor si mai alb iti reda increderea in tine!

La Nobel Dental Clinic, echipa noastra iti pune la dispozitie mai multe procedee prin care zambetul tau sa fie unul de neuitat: albire dentara, fatete dentare, simulare dantura, coroane dentare, incrustatii, bijuterii dentare si remodelare gingivala.

Protetica

Misiunea proteticii este de a asigura obtinerea unei danturi echilibrate din punct de vedere functional si estetic.

Pueti folosi protetica dentara in cazul pierderii unuia sau mai multor dinti, daca dintii prezinta deficiente de formare a smaltului dentar sau in cazul colorarilor majore ce nu pot fi redate prin albiri profesionale.

La Nobel Dental Clinic veti gasi mai multe metode prin care se poate face protetica: lucrari protetice (coroane sau punti), proteze dentare fixe sau detasabile, fatete dentare sau incrustatii dentare. Veti decide impreuna cu specialistii care este cea mai buna metoda pentru dumneavoastra!

 

Terapie restauratorie

Daca iti doresti o dantura fara carii de un alb stralucitor te asteptam la Nobel Dental Clinic.

Aici, specialistii nostri, prin terapia restauratorie refac partea coronara (cea vizibila in gura) a dintelui afectat de carii, fracturi, diverse obiceiuri vicioase (tigari, alcool) etc.

Plombele pot fi din diferite materiale care trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Trebuie sa refaca morfologia initiala a dintelui, astfel incat dintele plombat sa-si poata recapata rolul estetic si functional.

Chirurgie dentara

Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, atunci el trebuie extras.

Specialistii stomatologi ai Nobel Dental Clinic realizeaza urmatoarele interventii chirurgicale: implanturi dentare, extractii dentare, odontectomii, rezectii apicale, chistectomii, premolarizari, transplantari, chirurgie parodontala, interventii chirurgicale ajutatoare inserarii implanturilor, interventii chirurgicale ajutatoare protezarii mobile.

Clinica stomatologica Nobel Dental Clinic dispune de o sala de operatii complet utilata, cu echipamente de ultima generatie.

Endodontie

Tratamentul endodontic („scoaterea nervului”) este una dintre cele mai intalnite proceduri medicale dentare, care tratează „interiorul dintelui” pentru eliminarea infectiilor si protejarea de infectii viitoare.

Intervenția endodontică poate face diferenta intre salvarea si extractia dintelui. Infectiile pulpare apar, cel mai des, din cauza cariilor de mari dimensiuni, traumatismelor la nivelul danturii sau afectiunilor parodontale. Bacteriile care patrund prin crapaturile dintelui distrug treptat pulpa acestuia, duc la infectia si slabirea osului, la umflarea ligamentelor din jurul dintelui si, in final, la pierderea dintelui.

La Nobel Dental Clinic, terapia prin culoare, muzica si arome speciale este un concept pe care doar noi il aplicam cu mare drag si succes pentru un “tratament fara durere”.

Profilaxie Dentara

Profilxia dentara consta dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii paradontale. Profilaxia dentara indeplineste cu succes doua roluri: prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale precum si prevenirea evolutiei cariei dentare si a bolii parodontale si a aparitiei complicatiilor.

Principalele metode de profilaxie: igiena orala, controale periodice la medicul stomatolog, detartrajul, periajul profesional, sigilarea santurilor si fosetelor, fluorizarea, schimbarea de dieta, depistarea si tratarea cariilor incipiente.

La Nobel Dental Clinic vei gasi specialisti care te vor ajuta sa previi cariile si bolile paradontale prin principalele metode de profilaxie.

Pedodontie

O etapa importanta pe care copilul tau o are de parcurs si care isi pune amprenta in dezvoltarea sa ca adult este intalnirea cu medicul stomatolog.

Este necesar ca primul contact cu medicul dentist sa aiba loc la o varsta cat mai frageda.

Familiarizarea cu cabinetul stomatologic trebuie sa se realizeze treptat, inainte sa apara dureri sau necesitatea unor manopere stomatologice laborioase. 

Copiii au necesitati si probleme dentare diferite comparativ cu cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici specializati in stomatologia pediatrica, intr-o ambianta calda, care-i vor face sa se simta in largul lor.